En god behandling begynder med en god dialog

Et godt samarbejde med din læge er afgørende for, at du føler dig tryg i din behandling, og for at du får indflydelse på din behandling og dit forløb. Det er en rigtig god ide at være forberedt, når du skal til kontrol eller til undersøgelser.

Pjecen Godt du spør’ er en spørgeguide udviklet af Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Trygfonden, der kan hjælpe og motivere dig og dine pårørende med at få stillet spørgsmål, når du har samtaler med læger, sygeplejersker eller andre – om dine undersøgelser og din behandling. Pjecen giver også en række forslag til spørgsmål, du kan stille.

Find spørgeguiden på www.godtduspør.dk, hvor den også kan downloades eller bestilles – helt gratis. Tag den med til din næste samtale så du kan få en god dialog. Pjecen er en del af initiativet ”Hej Sundhedsvæsen”, som har til mål at øge patientsikkerheden ved at fremme, at patienter og pårørende får mere indflydelse på egen behandling og forløb og dermed er med til at undgå fejl.

Bliv medlem

Du er med til at gøre en forskel – hvis du vælger at blive medlem

Både som patient og pårørende betyder et medlemskab af Prostatakræftforeningen PROPA, at du er med til at sikre vores arbejde. Det giver dig også indsigt i sygdommen, behandlingsmetoderne og andres erfaringer.

Meld dig ind her