FC Prostata – også i de små byer

Af Sven Thor Larsen, Formand for Lokalafdeling Mors/Thy

Det er en kendt sag, at fodboldtræning er godt for alle – måske især prostatakræftpatienter. Det er videnskabeligt bevist med projektet FC Prostata, som nu har løbet siden 2012. Mænd med prostatakræft i antihormonbehandling deltog i forsøg med 12 ugers fodboldtræning. Resultaterne af forsøget viste fremgang i muskelmasse og muskelstyrke samtidig med, at deltagerne oplevede fodboldtræning som en mulighed for at genvinde kontrol over eget liv.

Der er siden oprettet afdelinger af FC Prostata rundt om i hele landet – dog kun i de større byer, som kan samle tilstrækkeligt med deltagere til at danne fornuftige holdstørrelser.

Men hvad med os, der bor i de mindre samfund, og som også gerne vil deltage i fodboldtræningen?

På Mors har vi lavet et samarbejde med den lokale fodboldklub. Vi har sammen startet et fodboldhold, som hedder 60+ motionsfodbold, som består af mænd over 60 år, og som gerne vil spille fodbold som motion. Reglerne er de samme, som gælder for FC Prostata, så vi undgår skader. Vi er startet ud med ca. 15 mænd, hvoraf fire er prostatakræftramte. Vi forventer, at der løbende kommer flere af vore medlemmer til, efterhånden som tilbuddet bliver kendt.

Jeg er sikker på, at der kan skabes samarbejde med alle fodboldklubber i hele landet, så alle kan komme på banen.

Projektet bliver støttet af DBU, der i øjeblikket arbejder på at få flere til at dyrke motion i klubregi, bl.a. ved at stille trænere til rådighed i opstartsfasen.

Bliv medlem

Du er med til at gøre en forskel – hvis du vælger at blive medlem

Både som patient og pårørende betyder et medlemskab af Prostatakræftforeningen PROPA, at du er med til at sikre vores arbejde. Det giver dig også indsigt i sygdommen, behandlingsmetoderne og andres erfaringer.

Meld dig ind her