LIVET EFTER OPERATION

“Sygdomsfangeren
Det var en følelsesladet samtale midt på dagen, da min hustru og jeg måtte tage livet op til revision. Vi drøftede operation, impotens og inkontinens. Men det var jo, som det var. Diagnosen var stillet, en behandling måtte ske.

Efter et par ubehagelige dage på hospitalet fik min hustru og jeg besøg af min steddatter og hendes ældste barn på 5 år. Hun havde lavet en sygdomsfanger ud af
en toiletrulle med en uro hængende under. Hun gav mig den, det var rørende. Jeg tænkte på, hvor længe jeg mon kunne få lov til at følge min familie. I dag hænger sygdomsfangeren stadig i vort soveværelse.

Potent i tankerne
Den kirurgiske fjernelse af min prostata fjernede ikke min seksuelle lyst, men erektionen var helt fraværende. Det er underligt, når man er vant til, at tankerne kan sætte gang i underlivet. Men midt i min angst for fremtiden, var jeg også nysgerrig efter at se, om den kunne fungere igen.

Jeg er blevet nådigt behandlet, for de spontane erektioner vendte langsomt tilbage efter 4-5 måneder. Og i dag er det funktionelt og tilfredsstillende. Det er dog
noget specielt, at der ikke er sædudløsning. Men på uforklarlig vis er det faktisk blevet en mere intens oplevelse at opnå klimaks.

Solens lys
Man bliver på en måde lidt egoistisk, når man bliver ramt af kræft. Man lukker sig lidt om sig selv, når man kæmper mod kræft. Der gik nok et års tid, før jeg blev
mig selv igen. En gang i mellem kigger jeg op på himlen og skyerne for at fornemme livet, inden jeg skal på arbejde. Jeg kan stadig se lyset og mærke solens stråler. Det tager jeg ikke for givet.

Jeg havde testikelkræft 21 år før min prostatakræft, så jeg har overlevet to kræftdiagnoser. Det har givet mig en form for positiv fandenivoldskhed. Livet kan bare komme an. Som Søren Brun også siger til Nuser: ”Uha, vi skal alle sammen dø en dag”, og Nuser svarer: ”Ja, men ikke i dag”.

 

Mød Tommy og 11 andre modige mænd på fotoudstillingen “12 Mænd står frem”. Læs om udstillingen og find udstillingsplanen her – så du kan se, hvornår den kommer til et udstillingssted nær dig.

Bliv medlem

Du er med til at gøre en forskel – hvis du vælger at blive medlem

Både som patient og pårørende betyder et medlemskab af Prostatakræftforeningen PROPA, at du er med til at sikre vores arbejde. Det giver dig også indsigt i sygdommen, behandlingsmetoderne og andres erfaringer.

Meld dig ind her