Mit mantra er: Åbenhed omkring prostatakræft!

Af Tonny Clausen, PROPA Landsformand, toc@propa.dk

 

Derfor blev jeg frivillig i PROPA

”Jeg kom med i PROPA, fordi jeg ved en tilfældighed blev opmærksom på et foredrag på mit lokale sygehus i Roskilde, hvor jeg har boet i mere end 30 år.

Foredraget handlede om nye scanningsmetoder (MR) i forbindelse med diagnosticering af prostatakræft.

Nu var situationen dog således i foråret 2017, at jeg på det tidspunkt allerede var diagnosticeret, opereret, havde fået tilbagefald, været i hormonbehandling som forberedelse til 35 strålebehandlinger. Som jeg så også lige havde klaret.

Jeg følte sådan set, at jeg måske kunne have haft god brug for informationer omkring prostatakræft MEGET tidligere i mit sygdomsforløb.

Spørgsmålene blev pludselig mange – men de evigt tilbagevendende var:

– Hvorfor har ingen fortalt/forklaret mig?

– Hvorfor har jeg egentlig ikke selv spurgt?

– Og så:  Spurgt hvem?

 

Derfor har jeg valgt – sammen med mange andre PROPA-frivillige over det ganske land – at gøre en indsats for at udbrede kendskabet til vores (alvorlige) sygdom.

Og frem for alt – som patient og som pårørende – at kunne leve med sygdommen.

Åbenhed omkring prostatakræft!

Vejen til at alle danske mænd får lige adgang til den bedste diagnosticering, behandling, rehabilitering – og til et godt liv. Også med prostatakræft”.

 

Mange hilsner

Tonny Clausen

Landsformand

Bliv medlem

Du er med til at gøre en forskel – hvis du vælger at blive medlem

Både som patient og pårørende betyder et medlemskab af Prostatakræftforeningen PROPA, at du er med til at sikre vores arbejde. Det giver dig også indsigt i sygdommen, behandlingsmetoderne og andres erfaringer.

Meld dig ind her