Pårørende

Det er ofte lige så hårdt at være pårørende, ægtefælle, samlever, kæreste eller barn – til en patient, som er ramt af kræft, som for selve patienten.

Når du som mand bliver behandlet for prostatakræft, vil du opleve og gennemgå en række forandringer, fysiske såvel som psykiske – som kan være svære at håndtere.

Frygten for at skulle dø samt håndtering af de bivirkninger, som desværre ofte indtræffer, kan være svære at håndtere alene. Hvis du taler med dine nærmeste, eller andre i samme situation, vil det i mange tilfælde vise sig at være en uvurderlig hjælp og støtte i en svær tid.

PROPA har oprettet en Patientstøtte gruppe, hvoriblandt du kan finde pårørende, du kan ringe til. Se under menupunktet “Patienstøtte” på forsiden af hjemmesiden.

Et af vores pårørende medlemmer siger:

” Personligt har jeg i pårørendegruppen lært kvinder at kende, som jeg ellers aldrig havde fundet sammen med.

Det styrker og støtter én i svære øjeblikke. En sms, mail, telefonopringning eller møderne i gruppen er en stor hjælp når venner og bekendte ikke forstår, hvad man taler om. Det gør de kvinder, der er i samme situation.”

Også for børn kan det være uhyre givende at komme i kontakt med andre i samme situation.

Bliv medlem

Du er med til at gøre en forskel – hvis du vælger at blive medlem

Både som patient og pårørende betyder et medlemskab af Prostatakræftforeningen PROPA, at du er med til at sikre vores arbejde. Det giver dig også indsigt i sygdommen, behandlingsmetoderne og andres erfaringer.

Meld dig ind her