Portræt af en ildsjæl - Tonny Clausen

Her er en af PROPAs ildsjæle: Tonny Clausen, 71 år, næstformand i PROPAs landsbestyrelse, medlem af PROPAs Kommunikationsudvalg og lokalformand for Lokalgruppe Roskilde.

“Jeg er oprindelig forsikringsuddannet, men har siden først i firserne slået mine folder i forlags- og kommunikationsbranchen.

Har siden min ungdom været engageret i foreningsarbejde primært inden for idræt.

I oktober 2014 fik jeg min diagnose, Gleason score 7 (4+3) i 8 ud af 10 biopsier og med 10-100% i de enkelte biopsier. Knoglescintigrafi uden tegn på disseminering. Jeg vælger radikal prostatektomi og henvises til Rigshospitalet. Operationen forløber fint, MEN PSA stiger efter 18 måneder (forår 2016) til 0,3, og jeg får derfor tilbudt salvage strålebehandling i kombination med hormonbehandling. Strålebehandlingen afsluttes ultimo september 2016. Går til kontrol hvert halve år, og PSA-tallet er netop (april 2018) ”godkendt”, ikke målbart efter 18 måneder.

Jeg blev medlem af PROPA i foråret 2017. I august indvalgt i bestyrelsen i Lokalgruppe Roskilde, i december medlem af Kommunikationsudvalget i PROPA og medlem af redaktionen på PROPA NYT. I januar 2018 formand for Lokalgruppe Roskilde.

Jeg ønsker med mit engagement i PROPA at kunne være med til at formidle oplysning omkring prostatakræft og kunsten at kunne leve med den.”

Har du prostatakræft eller er du pårørende til en prostatakræftpatient – og kunne du tænke dig at gøre en forskel i PROPA, så skriv til PROPAs sekretariat, sekretariat@propa.dk. Vi kan altid bruge ildsjæle som Tonny.