Seksualitet og kræft

Et godt seksuelt samliv kan være en kilde til velvære og trivsel

Seksualiteten er et eksistentielt behov for de fleste mennesker

Krop og intimitet kan forandre sig, varierer fra person til person og er afhængig af, hvor i livet vi befinder os. Kræft kan skabe stor afstand, når der er allermest brug for nærhed og tryghed – men den kan også gøre det modsatte. Et godt seksuelt samliv kan være en kilde til velvære og trivsel. Det kan være med til at øge livskvaliteten og have en lindrende effekt på smerter, anspændthed og angst.

Det er, hvad denne lille håndbog vil fokusere på

Håndbogen er ikke skrevet til nogen specifik diagnose, den er generel og henvender sig til alle. Den er skrevet til dig, der er berørt af kræft – hvad enten du selv eller din partner har fået stillet diagnosen. Hvad enten du er nydiagnosticeret, midt i eller har afsluttet din behandling. Hvad enten du er i parforhold eller er single, om du er hetero- eller homoseksuel er håbet, at håndbogen kan hjælpe til at finde nye veje og give inspiration til, hvordan I kan finde ind til hinanden og få skabt eller genskabt det seksuelle samliv, der passer dig og jer. Du kan vælge, om du vil læse hele håndbogen eller nøjes med at kigge på enkelte afsnit, citater fra andre patienter eller måske kun øvelserne.

Hent og læs hele folderen her

Kilde: cancer.dk

Bliv medlem

Du er med til at gøre en forskel – hvis du vælger at blive medlem

Både som patient og pårørende betyder et medlemskab af Prostatakræftforeningen PROPA, at du er med til at sikre vores arbejde. Det giver dig også indsigt i sygdommen, behandlingsmetoderne og andres erfaringer.

Meld dig ind her