VALGTE LIVET FREMFOR PROSTATA

“Kræften gav og tog et nyt venskab
Et nyt par var flyttet ind i et af nabosommerhusene. Da jeg gik min sædvanlige tur med hunden, faldt jeg i snak med manden. Vi havde meget til fælles; alder, beskæftigelse og ikke mindst prostatakræft. Vores operationer var endda næsten sket samtidigt.

Forskellen: Jeg havde fået fjernet hele prostata, og han kun halvdelen. Han havde undgået impotens og inkontinens, men vidste, at kræften kunne sprede sig. Han
døde et år efter operationen. Jeg mistede en ny god ven, men blev bekræftet i mit valg af at få fjernet hele prostata.

Kan det betale sig at renovere sommerhuset?
Min nye sommerhusven var startet på en tilbygning til deres sommerhus, så børn og børnebørn kunne overnatte. Men han gik bort, inden byggeprojektet stod færdigt.

Da min kone og jeg begyndte på en tilsvarende tilbygning kort efter, så strejfede tanken mig: Er det så min tur til at gå bort? Jeg er ellers et ret positivt menneske,
men jeg bliver stadig ramt af bekymring en gang i mellem. Når man har kræft, så flytter nervøsiteten permanent ind i ens liv.

Stråling eller operation
Det var først ved de sidste 2 ud af 32 prøver, at det dårlige resultat kom. Jeg kom under overvågning, og da min prostata så voksede, fik jeg valget mellem strålebehandling eller fjernelse af prostataen.

Da lægen efter operationen fortalte mig, at kræften var blevet fjernet med prostataen, krammede jeg ham. Tårerne løb ned ad mine kinder. I dag viser prøverne
stadig ingen tegn på kræft. For mig var det det rigtige valg at ofre prostataen for at leve så længe som muligt.”

 

Mød Ole og 11 andre modige mænd på fotoudstillingen “12 Mænd står frem”. Læs om udstillingen og find udstillingsplanen her – så du kan se, hvornår den kommer til et udstillingssted nær dig.

Bliv medlem

Du er med til at gøre en forskel – hvis du vælger at blive medlem

Både som patient og pårørende betyder et medlemskab af Prostatakræftforeningen PROPA, at du er med til at sikre vores arbejde. Det giver dig også indsigt i sygdommen, behandlingsmetoderne og andres erfaringer.

Meld dig ind her